may 31 - you are my angel

2:56am

i'll be writing this blog in both swedish and english, whichever rocks my boat - today it's swerbian.

mitt liv är sjukt tillfredställande just nu. jag njuter av vuxenlivet och nuets lugn före nästa veckas storm. det betyder inte att jag inte blir ledsen när jag tittar upp mot min dators högra hörn och ser att idag är den dagen, den dagen för 6 månader sen som ändrade hela min familjs liv. den dag då vi alla förlorade vår bebis-garvande björn, deda.

tyvärr är jag inte personen som låter mig själv gråta framför andra ofta, jag är inte den som erkänner att jag mår dåligt, eller den som söker andras sympati. när morfar gick bort, däremot, var jag som en vägg, en vägg med ett vattenfall. det finns saker som varje dag påminner mig om honom: gamla män som lyser upp gatan när deras ansiktsuttryck går från bittra rynkor till innerliga leenden, gamla par som lyckligt går med sina barnbarn, cigaretter, sporter på tv, halstabletter, tuggummi, mackor, och massa annat vardagligt.

varför gråter jag inte varje dag? ett: för att min morfar skulle vara besviken och ledsen. två: för att varje minne med min morfar är ett glatt minne, till och med våra bråk. jag ler varje gång jag tänker på vilken mjukis han var innerst inne, hur han gjorde allt för sina barnbarn, hur han och hans bröder bråkade om politik, vägen utanför vårt hus i serbien och andra små-detaljer, hur han alltid såg stolt på min mormor och hans döttrar. jag har inget annat än att vara glad för att jag blev tilldelad privilegiet att ens ha 21 år med min morfar.
han var helt enkelt bäst.

jag går aldrig ensam längre och jag har världens finaste ängel att tacka för det.
lepo spavaj deda.


volim te zauvek 


may 29 - uhlalalaa!


RSS 2.0